Pernil D.O Teruel desossat i tallat a màquina (Porció de 100 grams)

3,85  IVA Inclòs

Porcions de 100 grams

En estoc

SKU: 866 Categoria:

Descripció

El Pernil de Terol és un pernil curat d’alta qualitat originari de la província de Terol, a Aragó, Espanya. Aquest producte compta amb la Denominació d’Origen Protegida (DOP) des de 1997, cosa que en garanteix l’autenticitat i la qualitat. Aquí et detallo algunes característiques principals del Pernil de Terol:

Matèria Prima: Prové de porcs de raça Duroc, o de creuaments entre Duroc i Landrace, Large White o Pietrain, que són criats a la mateixa província de Terol.

Alimentació: Els porcs són alimentats principalment amb cereals cultivats a la regió, la qual cosa contribueix al sabor característic del pernil.

Curació: El procés de curació dura entre 14 i 24 mesos, depenent de la mida del pernil. Aquest procés es porta a terme en assecadors naturals situats a la província, on el clima fred i sec és ideal per a la maduració del pernil.

Característiques Organolèptiques:

Color: La carn presenta un color vermell característic mentre que el greix és d’un blanc nacrat.
Sabor: Té un sabor delicat i lleugerament dolç, amb un equilibri perfecte entre sal i carn.
Textura: La textura és ferma i poc fibrosa.
Identificació: El Pernil de Terol s’identifica per una estrella mudèjar de vuit puntes, que és el símbol de la DOP, i un número de registre gravat a foc a la pell.

El Pernil de Terol és ideal per gaudir-lo sol, en fines rodanxes, o com a part de tapes i plats més elaborats. Marida molt bé amb vins negres joves i frescos, així com amb vins blancs amb bona acidesa.

Informació addicional

Pes 0,1 kg